Malmö vann laddat tungviktsmöte

Dueller, drag på läktaren – och en dansk nick i mål.

Malmö var starkast i prestigematchen mot IFK Göteborg och är klart för semifinal i Svenska cupen.

– Till slut krigar vi hem segern, säger Sören Rieks till SVT Sport.

Konstgräset på Malmö IP var spelplatsen för två av svensk fotbolls jättar när det vankades kvartsfinal i Svenska cupen i dag.

På ena sidan stod svenska mästarna Malmö FF, med sin spets och bredd och fördelen av hemmaplan. På andra ville IFK Göteborg bjuda upp till kamp.

1-0 av Nielsen

Gästerna stod för en ganska stark insats, men med 18 minuter spelade nickade danske mittbacken Lasse Nielsen in 1-0 på hörna.

Därefter var Sören Rieks, som lämnat Göteborg för Malmö, nära att utöka ledningen med ett skruvat skott som Pontus Dahlberg tippade över ribban.

Just Dahlberg visade sin klass mellan stolparna. I andra halvlek var MFF-kaptenen Markus Rosenberg framme med huvudet, men den unge målvakten stod i vägen vid främre stolpen.

Även Fouad Bachirou, Malmös nyförvärv från Östersund, imponerade på innermittfältet – lika bolltrygg som bollvinnande.

Hysén nära kvittering

På läktaren skapade både hemmafansen och de tillresta göteborgarna tryck från varsitt håll, och spänningen hölls vid liv hela vägen till slutsignal.

Närmast att kvittera kom inbytte Tobias Hysén, som fyllde 36 i går, men den gyllene möjligheten rann ut i sanden när han försökte lätta den över Johan Dahlin.

När domaren blåste av duellen – och satte punkt för alla tuffa dueller mellan spelarna – kunde Malmö jubla över en biljett till semifinal. Där möter man vinnaren av Östersund och GAIS.

– Det var speciellt att spela mot gamla lagkamrater, men när matchen drar i gång tänker man bara på själva matchen. Vi kom inte upp i maximal nivå, men till slut krigar vi hem segern, säger Sören Rieks till SVT Sport.