Rosenberg är revanschsugen

Uppdaterad
Publicerad

Markus Rosenberg spelade inte många minuter av den sista matchen i allsvenskan. Mot Sjachtar väntar ett revanschmöte på flera sätt. ”Det var ett dåligt avslut på säsongen i Sverige”, säger MFF-anfallaren.

Bara några minuter in i matchen mot Norrköping i den avgörande omgången i allsvenskan i lördags fick Rosenberg rött kort. Han fick spara energin till tisdagen, då Malmö spelar en avgörande match mot Sjachtar Donetsk i Lviv.

– Självklart vill jag ha revansch. Det var ett dåligt avslut på säsongen i Sverige. Revansch javisst, men jag måste också vara försiktig. Jag vill inte bli avstängd mer i Champions League. Jag har redan varit avstängd mot Celtic. Men man vill alltid ha revansch efter en sådan match, säger Rosenberg på presskonferensen inför matchen.

”De tog mer än tre poäng”

Rosenberg har dessutom fler anledningar till hämnd på Sjachtar, laget som snuvade honom på Europa League-titeln 2009 när han spelade i Werder Bremen som föll i finalen.

MFF:aren tycker inte att det räcker att han gjorde 1–0-målet i segermatchen i Malmö för två veckor sedan.

– De tog Europacupfinalen. De vann den istället för mig. Jag tog bara tre poäng, de tog mer än tre poäng från mig, säger Rosenberg.

Åge Hareide tror att Malmö kommer att möta ett offensivt Sjachtar.

– Jag förväntar mig att de kommer med alla spelare de kan för att få till ett  mål. De måste spela med hög risk, men det gör de alltid och de gör det väldigt bra. Under normala omständgheter måste vi försvara oss bra, men om vi kan byta från bra defensivt jobb till bra offensiv kommer det att bli väldigt tufft för Sjachtar. Vi kommer att hitta ytorna. Våra spelare var väldigt bra på att göra det hemma och om samma ytor öppnas igen, säger tränaren.

”Fotboll när det är som bäst”

– Så det blir intressant. Det handlar om hur bra vi kan försvara, och hur bra vi kan anfalla. Det är faktiskt fotboll när det är som bäst. Ingen vill se bollen förflyttas hundra gånger över mittfältet. alla vill se action i straffområdena, och jag tror att vi kommer att se mer av det, säger Hareide.

Rosenberg menar att MFF måste gå på kontringar.

– Vi har lärt oss mycket under de två åren vi har spelat i Champions League. Hur man ska försvara sig och hur man ska spela som ett lag. Vi hade några matcher förra året, särskilt mot Prag, då vi inte spelade kompakt som ett lag, säger han.

– Så länge de har bollen och vi kan skapa chanser, det är den perfekta situatonen, säger Rosenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.