Manchester City närmar sig andra raka ligatiteln. Foto: Bildbyrån

Man City en match från titeln efter Kompanys drömmål

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City har alltjämt greppet om ligatiteln i Premier League. Med tjugo minuter kvar gjorde mittbacken Vincent Kompany matchens enda mål efter ett drömskott.

– Alla sa att jag inte skulle skjuta, men jag har inte kommit såhär långt i min karriär för att bli tillsagd när jag kan och inte kan skjuta, säger matchhjälten till Sky Sports.

Manchester City är en match från ligatiteln. I kväll mot Leicester City skapade laget mängder med chanser, men kunde inte få in bollen bakom Kasper Schmeichel i bortamålet. Då klev mittbacken Vincent Kompany fram.

Belgaren laddade utanför straffområdet och med en praktträff skickade han in bollen i krysset med 20 minuter kvar, vilket blev matchens enda mål. Målet var samtidigt Kompanys första säsongen.

Segern innebär att Manchester City leder med en poäng före Liverpool när en omgång återstår. Manchester City möter Brighton på bortaplan medan Liverpool tar emot Wolverhampton.

Premier League

Manchester City logo

Manchester City

1 - 0

Leicester City logo

Leicester City

Etihad Stadium, Manchester
Publik: 54506
Domare: Michael Dean

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.