Manchester United tränade på Carrington och höll en tyst minut för offren efter bombattacken. Foto: Bildbyrån

Man United ”chockat” av bomberna

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i Manchester Uniteds uppladdning inför finalen i Europa League mot Ajax på Friends på onsdag kom bombattacken i hemstaden, som tagit minst 22 liv.

”Vi är djupt chockade av gårdagskvällens fruktansvärda händelse i Manchester Arena. Våra tankar och böner går till alla som drabbats”, skriver Man U på sitt Twitter-konto.

Tweet

Manchester United ska under tisdagen resa till Stockholm. Man kommer att spela i sorgband.

”Vi för ständiga dialoger med både Uefa och polisen”

Svenska Fotbollförbundet ändrar än så länge inte säkerhetsrutinerna inför finalen som spelas 20:45 på onsdag.

– Vi har en väldigt hög nivå på säkerhetsarbetet vi gör redan från början. Det är klart att säkerhetsfrågorna varit prioriterade under hela det här förberedelsearbetet av en rad kända skäl, säger kommunikationschef, Niklas Bodell till Sveriges Radio.

– Om vi då vidtar några ytterligare åtgärder vill vi låta dagen utvisa. Vi för ständiga dialoger med både Uefa och polisen.

Uppdatering: Den svenska polisen höll ett stabsmöte kring säkerheten vid lunchtid i dag.

United höll tyst minut

Enligt Niklas Bodell väntas tio tusen supportrar från England och Manchester befinna sig i Stockholm under de närmsta dygnen och lika många från Holland för att stötta Ajax i EL-finalen.

Manchester United tränade på Carrington i Manchester vid lunchtid under tisdagen. Väl där höll laget en tyst minut för de som drabbats av attacken. Under dagen kom också klubben med beskedet att man ställer in den planerade träningen på tisdagskvällen på Friends Arena.

Tweet

Mer om terrordådet i Manchester – detta vet vi och detta vet vi inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.