Fred i Manchester United. Foto: Bildbyrån

Man United skrällde i derbyt – efter skandalscener

Manchester United skrällde rejält och vann med 2-1 mot Manchester City och fullbordade en fantastisk vecka, med två segrar.

Återigen gjorde Marcus Rashford mål på straff, iskallt rullade han bollen i mål.

Matchen föregicks av tråkiga scener då Uniteds mittfältare Fred fick föremål kastade på sig vid en hörna.

Mancheter United med Victor Nilsson Lindelöf med från start stod för säsongens insats och besegrade antagonisten Manchester City i derbyt lagen emellan.

– Vi kunde gjort ännu mer mål men det är en seger vi verkligen njuter av, säger 1-0-skytten Marcus Rashford i Viasat Premiums sändning.

– Om vi hade straffat dem hårdare så hade vi kunnat leda med 4–0 och då hade det varit klart.

Första halvlek handlade mest om Marcus Rashford. Forwarden gjorde 1-0 på den straff han själv skapat.

Därefter hade han både ett skott i ribban och en väldigt bra chans, där han sköt utanför.

Den andra halvleken handlade mer om att Manchester City ropade efter straff. Raheem Sterling gick ner i kamp med Harry Maguire.

De Gea räddade de röda

Både Luke Shaw och Fred fick bollen på handen men domaren valde att fria.

Ljuset hamnade sedan på just nämnda Fred. När han i den 67:e minuten skulle slå en hörna fick han flera föremål kastade mot sig, bland annat en pet-flaska. Minst ett föremål träffade också brassen.

Spelet avbröts en kort sekund, men kunde sedan återupptas.

När det väl spelades igen lyckades Manchester City reducera, Nicolas Otamendi gjorde 1-2 med en kraftfull nick.

Men detta var Uniteds kväll. Målvakten David De Gea stod för en jätteräddning kort senare och laget kunde andas ut.

Även i Montpelliers match mot PSG blev en spelare träffad med ett föremål. Målvakten i PSG, Keylor Navas, träffades av en plastflaska kastad från Montepellier-fans, enligt AP.

ARKIV: Manchester United stänger av rasisistisk supporter

ARKIV:Lindelöf målskytt när United kryssade