Manchester Citys Erling Braut Haaland har gjort två mål på en halvlek mot Manchester United. Foto: Peter Powell/EPA/TT

Manchester City kör över Manchester United i derbyt

Manchester City stod för en riktig utklassning i Manchester-derbyt.

Matchen slutade med 6-3 efter att City släppt på gasen på slutet.

Tre av målen gjordes av Erling Braut Haaland – som gjort hattrick för tredje hemmamatchen i rad.

– Fantastiskt, säger den norske stjärnan.

De senaste åren har det inte rått någon tvekan om vilket som varit det bästa laget i Manchester, då City haft betydligt mycket större framgångar än United.

Inte heller i dag. Efter de första 45 minuterna av Manchester-derbyt leder nämligen det blåa hemmalaget med 3–0.

Haaland glänser

City tog ledningen redan efter sju minuter, då Phil Foden på ett tillslag vid vänster målområdeshörn stötte in Bernardo Silvas passning i första krysset.

Sedan var det, ännu en gång, dags för Erling Braut Haaland-show.

Även assist av Haaland

Först, i den 34:e minuten, nickade han in en hörna. Och blott tre minuter senare dök han upp vid den vänstra stolpen och stötte in Kevin de Bruynes passning från högerkanten.

Och innan halvleken var slut hade City även gjort 4–0, efter att Haaland assisterat Foden med en fin passning.

Lindelöf har hoppat in

Både Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga fick inleda på bänken för United. Lindelöf fick dock hoppa in efter 40 minuter, då han ersatte en skadad Raphael Varane.

Även i början av den andra halvleken har Manchester City varit det klart bättre laget, men United har trots det lyckats reducera. Detta genom Antony, som i matchminut 56 sköt ett fint distansskott som gick in nära vänster stolpe.

Dubbla hattricks

Men glädjen blev kortvarig. I matchminut 64 satte Haaland bredsidan till på Sergio Gomez passning från vänsterkanten. Därmed har den norske giganten gjort hattrick i tre raka hemmamatcher, som förste spelare i Premier Leagues historia. Han har totalt gjort 14 mål på åtta matcher i Manchester City.

Och mardrömmen var inte över för United där. För i matchminut 73 fullbordade även Phil Foden ett hattrick, framspelad av just Haaland.

United gjorde två tröstmål i slutet av matchen, och slutresultatet blev alltså 6–3.

– Sex mål, vad kan man säga? Det är fantastiskt, att vinna här på hemmaplan och göra sex mål. Det är härligt, säger Haaland till Sky Sports.