Jamie Vardy gjorde hattrick mot Manchester city. Foto: Bildbyrån

City sänkta – av Vardy och straffar

Uppdaterad
Publicerad

Tre mål av Jamie Vardy.

Tre straffar för Leicester.

Laget vann med 5–2 mot Manchester City.

Leicester hade en bra söndagskväll när de gästade Manchester City. Men det var hemmalaget som fick en smakstart när de tog ledningen genom Raheem Mahrez efter bara fyra minuter.

Men strax innan paus klev Jamie Vardy in i handlingarna. Han blev först nerdragen i straffområdet, tog sedan själv hand om den efterföljande straffen och kvitterade till 1–1.

I andra halvlek gjorde han sedan 2–1 och några minuter senare kom hans tredje mål för kvällen – på straff. James Maddison utökade sedan ledningen till 4–1.

I den 84:e minuten reducerade City genom Nathan Ake, men det lilla hopp om poäng som tändes släcktes några minuter senare. Leicester fick sin tredje straff för kvällen, och när Vardy precis innan blivit utbytt, klev Youri Tielemans fram och fastställde slutresultatet till 5–2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.