Kevin de Bruynes Manchester City tappade poäng mot West Ham. Foto: Justin Tallis/AFP/TT

Manchester City missade straff – och tappade poäng mot West Ham

Vid en seger mot West Ham hade Manchester City varit oerhört nära Premier League-titeln.

Men West Ham fick med sig en skrällpoäng.

Därmed fick Liverpool välbehövlig hjälp i titelstriden.

Om Manchester City vunnit dagens match borta mot West Ham hade de förmodligen haft råd att förlora den sista ligamatchen, hemma mot Aston Villa, med ett par mål.

Men det blev ”bara” kryss i London, vilket gör att City faktiskt kan bli tvunget att vinna serieaslutningen.

Tidig kvittering i andra

Trots att de dominerade den första halvleken totalt var det hemmalaget West Ham som ledde efter 45 minuter, tack vare två mål av Jarrod Bowen.

Men redan efter drygt tre minuters spel av den andra halvleken kvitterade Jack Grealish på ett volleyskott, och 20 minuter senare var det kvitterat efter att Vladimir Coufal nickat bollen i eget mål.

Mahrez missade straff

Där och då trodde nog de flesta att Manchester City, som fick ett allt större tyck mot West Hams mål ju längre matchen gick, skulle sätta även ett tredje mål.

Men så blev det inte.

Inte ens när Riyad Mahrez i den 86:e minuten fick kliva fram mot straffpunkten satt 3–2, då hans straff räddades av West Ham-målvakten Lukasz Fabianski.

Därmed leder City just nu ligan med fyra poäng, då bara ena match återstår för dem. Titelkonkurrenten Liverpool har dock en match mindre spelad. City har dock, just nu, även sju mål bättre målskillnad än Liverpool.

ARKIV: Rörande bilder inför avspark – Zintjenko i tårar (26 februari)