Fernando Lllorente, Heung-Min Son och tränaren Mauricio Pochettino i vild glädje. Foto: Bildbyrån

Tottenham till semifinal efter galen målfest

Tottenham är vidare till Champions League-semifinal efter en galen match mot Manchester City. City såg ut att avgöra på övertid, men målet dömdes bort efter VAR-granskning och istället gick Tottenham vidare på fler gjorda bortamål.

– Det var mål, mål, mål och drama överallt, säger Tottenhams Christian Eriksen.

Tottenham hade 1-0 med sig inför returen borta mot Manchester City.

Och kvartsfinalen på Etihad Stadium fick en fullkomligt galen start. Redan efter elva minuter var ställningen 2-2.

Det dröjde bara fyra minuter innan Raheem Sterling borrade in bollen i bortre hörnet med ett välplacerat högerskott och satte 1-0 för Manchester City.

Sterling och Son tvåmålsskyttar

Men kvitteringen lät inte vänta på sig. Endast tre minuter senare sköt Heung-Min Son påpassligt in 1-1 efter slarv i City-försvaret, och ytterligare tre minuter senare skruvade han vackert in även 2-1.

Tottenham ledde i det läget med 3-1 totalt och City var tvunget att göra tre mål för att ta sig vidare. De inledde jakten omgående med en kvittering av Bernardo Silva bara minuten efter Sons mål.

I den 21:a minuten fick hemmapubliken jubla igen när Sterling gjorde sitt andra mål för kvällen. Både fyra mål på elva minuter och fem mål på 21 minuter är rekord i en Champions League-match.

Citys mål på övertid bortdömt

I den andra halvleken fortsatte matchen att svänga fram och tillbaka. I den 59:e minuten sköt Sergio Agüero in 4-2 för City som just då var vidare. Men med dryga kvarten kvar satte Fernando Llorente 4-3 med höften och såg till att Tottenham återigen var i förarsätet.

På övertid exploderade Etihad Stadium då Sterling såg ut att avgöra, men efter VAR-granskning dömdes målet bort för offside. Christian Eriksen stod för en galen hemåtpass, men innan den nådde Sterling touchade den, turligt nog för Tottenham, en City-spelare.

I stället kunde Tottenham fira efter 4-4 totalt och fler gjorda bortamål.

– Jag tror jag är en av de lyckligaste spelarna på jorden. Med det sista målet de gjorde tänkte jag att det var över, säger Eriksen som var millimeter från att bli syndabock.

– Det var mål, mål, mål och drama överallt. En kul match att spela men jag är glad att jag är på det vinnande laget. Det var en berg- ochdalbana, fortsätter Eriksen.