Rashford, Cavani och Lindelöf Foto: Bildbyrån

Manchester United missade titelchans: ”Förkrossade”

Uppdaterad
Publicerad

Tvåa i Premier League.

Tvåa i Europa League efter nattens förlust.

– En andraplats betyder ingenting för oss, säger Manchester Uniteds Marcus Rashford efter matchen.

Ett otroligt drama utspelade sig under onsdagskvällens Europa League-final. 1-1 vid full tid följdes av en mållös förlängning och sedan straffar. Där stod till slut Villarreal som segrare.

Men det var inte med några stora marginaler.

Europa League

Elva straffrundor krävdes för att avgöra, där båda lagen satte sina tio första. I den elfte rundan var det målvakternas tur att skjuta. Då missade Uniteds David De Gea – och Villarreals målvakt Gerónimo Rulli blev stor matchhjälte.

– Jag vill inte höra att vi var så nära, för det betyder ingenting. Vi måste ta reda på varför vi förlorade och säkerställa att vi inte förlorar igen nästa gång, säger anfallaren Marcus Rashford till BT Sport.

Titellösa i fyra år

Ole Gunnar Solskjærs lag går därmed titellösa från säsongen 2020/21 efter att slutat tvåa i ligan. Senast laget vann en titel är säsongen 2016/17 då de vann just Europa League.

– Vi har en stark och slagkraftig trupp. Moralen i laget är bra. Men de är förkrossade nu, säger tränaren.

– Vi var nära i ligan, kanske kom vi närmre toppen än vad vi hade trott och dessutom kom vi till en final. Men man måste vinna finalerna för att göra det till en bra säsong, fortsätter han.

KLIPP: Här avgörs Europa League-finalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet