Se Ronaldos två mål i United-comebacken. Foto: Bildbyrån.

Cristiano Ronaldo glittrade i återkomsten

Uppdaterad
Publicerad

Det målades upp som konungens återkomst på Old Trafford.

Cristiano Ronaldo infriade förväntningarna när han satte två mål i Manchester Uniteds 4-1-seger över Newcastle.

– Jag var supernervös inför även om det kanske inte syntes, säger han efter matchen.

Sommaren 2009 stod Cristiano Ronaldo på toppen av världen och blev världens dyraste spelare när han lämnade Manchester för Madrid.

Där skördade han stora framgångar, flyttade till Juventus, blev italiensk mästare – och den här sommaren återvände han till United.

Förväntningarna var höga på den portugisiske storstjärnan när han i dag klev ut på Old Trafford med nummer sju på ryggen.

Som vanligt var Ronaldo sist ut när spelarna tågade ut på planen inför fullsatta läktare – och som vanligt hittade han rätt framför mål.

Överkörning

Newcastle fick ge sig när Ronaldo stötte in en retur till 1-0 i första halvlek och firade med ett leende och sin närmast patenterade målgest.

Gästerna kvitterade i början av andra, men strax därpå stack Ronaldo i väg och med vänsterfoten tunnlade han målvakten till 2-1.

Landsmannen Bruno Fernandes skickade vackert in 3-1 och via ett läckert kombinationsspel placerade Jesse Lingard in 4-1 på övertid.

– Jag var supernervös inför även om det kanske inte syntes. Jag är här för att hjälpa laget att vinna matcher. Det var ett otroligt ögonblick (att få fira 2-1-målet), säger Ronaldo efteråt.

United passerar därmed Tottenham och är ny serieledare i Premier League, med tio poäng av tolv möjliga.

Premier League

Manchester United logo

Manchester United

4 - 1

Newcastle United logo

Newcastle United

Old Trafford, Manchester
Publik: 72732
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.