Victor Lindelöf rusar fram för att fira Bruno Fernandes 3-0-mål. Foto: TT

Manchester United på Champions League-plats

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United vann i Brighton med 3-0 och klev upp på femte plats i tabellen, vilket just nu ger en plats i Champions League nästa säsong.

Uniteds seger grundlades tidigt. Efter en dryg kvart tog sig Mason Greenwood in i straffområdet efter en snabb manöver och gjorde distinkt 1-0.

Bruno Fernandes gjorde sedan 2-0 och 3-0. Nemanja Matic satte snabbt igång omställningen vid 3-0 genom att spela ut bollen på vänsterkanten där Greenwood flög fram och spelade sedan in den till Fernandes vid den bortre stolpen, ett mycket vackert mål.

Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer knogtackade spelare och domarteam efter matchen. Spelarna kramade om varandra vid målen utan någon tanke på den pandemi som pågår. 

14 raka matcher utan förlust för United

Den svenske landslagsbacken Victor Lindelöf spelade hela matchen för sitt United.

Brightons tränare Graham Potter hittade inget motmedel för att hota United som har spelat 14 raka matcher, alla sammanhang räknade, utan att förlora.

England har fyra platser i Champions League och tvåan i Premier League, Manchester City, har stängts av från Europaspel av Uefa i två år på grund av ekonomiska oegentligheter, ett beslut som överklagats till skiljedomstolen Cas (dom i slutet av juli).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.