Matchhjälten Jesse Lingard gjorde som många gånger förr – han kom in, han såg och segrade och förde sitt lag till seger med 2–1. Foto: Bildbyrån

Manchester United slog Chelsea i toppmötet

Manchester United slog Chelsea efter en spännande match på Old Trafford. Återigen stod Jesse Lingard i centrum – som inbytt och målgörare förde han sitt lag till en viktig seger med 2–1.

– Vi slog ett fantastiskt lag, förra säsongens mästare. De startade matchen väldigt bra, säger Unitedtränaren Jose Mourinho till Reuters.

Tabelltrean Manchester United slog tabellfemman Chelsea med siffrorna 2–1 i kvällens Premier League-drabbning, inför 75060 personer på Old Trafford. Resultatet innebär att Manchesterlaget klättrar till en andra plats i den engelska ligan, förbi Liverpool.

Intensitet och fart

Det var en första halvlek där spelet böljade fram och tillbaka. Lagen turades om när det gällde målchanser. Och målprotokollet var kännetecknande för matchbilden.

Det var bortalaget som tog ledningen genom Willian i den 32:a minuten. Brasilianaren frispelades av Eden Hazard och satte med ett lågt och precist skott in bollen vid bortre stolpen bakom David de Gea.

Målet föregicks av att Victor Lindelöf agerade alldeles för passivt och inte satte tillräcklig press på bollhållare. Antonio Valencia gick bort sig upphävde en situation som annars hade dömts offside.

Men United svarade och kvitterade genom Romelu Lukaku. Anfallarens 1–1–mål i den 39:e minuten, hans trettonde i ligan denna säsong, föregicks av snyggt tikitaka-spel där Anthony Martial och Alexis Sanchez var inblandade.

Lingard i målgården

I den andra halvleken var det till en början ett tillknäppt spel från båda sidor. Jose Mourinho bytte in måltjuven Jesse Lingard i den 64:e minuten, en spelare som flera gånger under säsongen spelat avgörande roll efter att ha blivit inbytt. Och vilket byte det visade sig bli.

25-åringen kom in som en frisk fläkt och slog till med en välplacerad nick i den 75:e minuten. Lukakus pass hade en kirurgisk precision och hemmalaget hade tagit ledningen med 2–1.

Matchtempot höjdes, föga förvånande, efter Lingards förlösande mål. Men United höll undan och vann.

– Vi hittade rätt sätt att spela mot dem och vi kontrollerade Eden Hazard på ett bra sätt. Och i slutändan kontrollerade vi matchen bättre än dem, säger Mourinho till Reuters.

Laget lyckades alltså, i och med vinsten, klättra till en andra plats i tabellen med tio omgångar kvar.