Peter Rawet, ekonomireporter på SVT, om att José Mourinhos avsked i Manchester United gjorde att klubbens aktie steg med fem procent. Foto: SVT/Bildbyrån

Mourinho sparkad – då stiger Manchester Uniteds aktie

Uppdaterad
Publicerad

José Mourinho fick sparken av Manchester United i dag. Och förutom en förhoppning att det ska vända rent sportsligt, finns det även ekonomiska fördelar med uppsägningen. På Londonbörsen steg Manchester Uniteds aktie med fem procent.

– Det är en köpsignal att aktien ökar, säger SVT:s ekonomireporter Peter Rawet.

Att José Mourinho lämnar United får tummen upp av Londonbörsen.

Uniteds aktie stiger drygt fem procent efter beskedet och är därmed på väg att bryta en tre dagar lång trend med fallande aktiekurs.

Sedan Mourinho tog över i maj 2016 har dock Uniteds aktie backat drygt elva procent och för året ligger man på minus 9,5 procent.

– Det är en köpsignal. Det brukar vara så när man gör sig av med dåliga vd:ar eller ledare, säger SVT:s ekonomireporter Peter Rawet.

Kan aktien fortsätta stiga?

– Det är svårt att säga. Lyckas de vända den sportsliga trenden så kommer det nog kunna vända. Den kommer i alla fall kunna stabiliseras, säger Rawet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.