Marcelino fick sparken av Villareal i september förra året. Foto: TT Nyhetsbyrån

Marcelino tar över Valencia nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Den spanska klubben Valencia CF bekräftade under torsdagen att Marcelino tränar klubben nästa säsong. Tränaren kommer närmast från Villareal och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Valencia har haft en tuff period de senaste säsongerna och hunnit med att byta tränare hela fem gånger på två år. Senast i raden att träna den spanska La Liga-klubben var den italienske förbundskaptenen Cesare Prandelli. Han fick lämna klubben efter endast tre månader. Salvador ”Voro” González Marco fick återigen kliva in för att rädda säsongen.

Voro tog Valencia från nedflyttningsplats till 13:e plats i La Liga. Klubben bekräftar på sin hemsida att det blir Marcelino som tar över rodret från och med nästa säsong. Marcelino har varit utan tränarkontrakt ända sedan början av säsongen, då han fick lämna sitt uppdrag i Villareal efter beslut från ledningen.

Valencia har två matcher kvar i ligan. Säsongens sista match står Villareal för motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.