Marcus Berg återvänder till IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Marcus Berg klar för comeback i IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg återvänder till IFK Göteborg, det meddelar klubben i dag.

Han kommer att ansluta till det allsvenska laget efter sommarens EM-slutspel.

– Jag har alltid haft en tanke att komma tillbaka. Det känns väldigt speciellt att det är klart nu, säger Berg till IFK Göteborgs hemsida.

IFK Göteborg fortsätter sin satsning inför den allsvenska starten i april. Efter den uppmärksammade värvningen av Marek Hamsik är nu landslagsanfallaren Marcus Berg klar för en återkomst i klubben. Berg vann SM-guld med ”Blåvitt” 2007.

– Jag har alltid haft en tanke att komma tillbaka. Det känns väldigt speciellt att det är klart nu. Känslosamt till och med. Blåvitt är min klubb, som jag har vuxit upp med och supportat i alla år. Det har alltid varit en dröm att få komma hem och spela här igen, säger Berg till IFK Göteborgs hemsida.

Kontraktet med IFK Göteborg sträcker sig till 2023. Berg kommer att ansluta till den allsvenska klubben efter EM-slutspelet och är spelklar från och med den 15 juli.

– Vi är väldigt glada och stolta att vi får en av Sveriges bästa anfallare till oss, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Marcus Berg kommer närmast från den ryska klubben FK Krasnodar.

ARKIV: Andreas Granqvist tillbaka i landslaget (16 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.