”Jag har fru och tre barn hemma, man vill försöka spendera så mycket tid som möjligt med dom”, säger Marcus Berg. Foto: Janerik Henriksson/TT

Marcus Berg slutar i landslaget efter EM

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg slutar i landslaget efter EM 2020, om Sverige tar sig dit. Om Blågult missar mästerskapet kan kvalmatchen mot Färöarna bli hans sista i landslagströjan.

– Nu går jag ut med bomben här, säger han.

Marcus Berg har spelat i det svenska herrlandslaget sedan 2008 och har hunnit göra 20 mål. Nu meddelar Berg att han kommer att sluta i landslaget efter sommarens EM, om Sverige tar sig dit.

– Jag har inte ens pratat med frugan om det här, men det kan jag säga att ja, så är det, säger han till samlad media i den mixade zonen.

EM-kval fotboll

– Nu går jag ut med bomben här.

Men om Sverige inte tar sig till EM, kan kvalmatchen mot Färöarna den 18:e november bli han sista match med landslaget.

– Jag har fru och tre barn hemma, man vill försöka spendera så mycket tid som möjligt med dom. Karriären är inte heller för evigt, man känner att så länge man varit med och presterat så har det varit kul men även att det finns ett liv på sidan av som man vill ge mer tid. Även om man kan vara med i gemet längre så kan man ge mer tid till familjen, säger han.

– Man har varit med på de största grejerna och som sagt har man en familj och så kanske man vill förlänga karriären lite och fokusera mer på klubblaget.

Berg har dragits med lite småskador på sistone, men han är säker på att han är i skick till Rumänienmatchen på fredag.

– Det har varit lite små skavanker och så, men det känns bra. Jag får bra behandlingar. Man har varit med förr så det är lugnt, säger han till SVT Sport.

Sverige spelar vid missad EM-kvalplats Nations League till våren, men om Berg är med där eller inte är inte klart.

Arkiv: Här ger Berg Sverige ledningen mot Spanien

Arkiv: Janne hyllar Marcus Berg: ”En komplett forward”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet