Foto: TT Nyhetsbyrån

Marcus Berg utbytt med skada

Uppdaterad
Publicerad

Inga roliga nyheter för Janne Andersson inför VM-kvalet mot Frankrike om en dryg vecka. Marcus Berg tvingades utgå i den 30:e minuten i Europa League-mötet mellan Panathinaikos och Standard Liege.

Det är oklart hur illa det är och Berg ska undersökas efter matchen, rapporterar hans klubb Panathinaikos på sin hemsida.

En klubbrepresentant berättar för SVT att Marcus Berg fick ont redan på uppvärmningen men att han sa att han ville försöka spela. Berg hade en halvchans men redan efter en halvtimme bad han om att bli utbytt och gick av planen. 

Europa League

På söndag spelar Panathinaikos det viktiga och prestigefyllda Aten-derbyt mot Olympiakos och nästa vecka har Berg alltså landskampen mot Frankrike.

”Det är inget allvarligt”

Panathinaikos förlorade mötet med 0-3. På presskonferensen efter matchen tonade Panathinaikos assisterande tränare Roberto Muzzi ned Bergs skada i benet.

– Det jag kan säga just nu är att det är inget allvarligt, sa Muzzi.

Om Janne Andersson har skäl att oroa sig över Berg så kan han glädjas åt att en annan av landslagsanfallarna hittade målet i kvällens Europa League-spel. John Guidetti kom in på planen i 78:e minuten i mötet mellan Ajax och Celta Vigo och redan efter en minut hittade svensken nätet.

Guidetti nätade och buades ut

Guidettis mål betydde en reducering till 1-3 men han jublade som om han hade satt ett segermål. Anledningen stavas rivaliteten mellan hans forna klubb Feyenoord och kvällens motståndare Ajax.

Svensken gjorde tecken åt publíken, lyfte händer bakom öronen, och skrek ”Feyenoord”.  Vilket retade upp Ajax-fansen förstås. Ett enormt buande utbröt så fort svensken hade bollen under resten av matchen. Sju minuter senare gjorde Lago Aspas 3–2 och matchen blev intensiv mot slutet när Celta Vigo jagade en kvittering.  Men Ajax höll ut och vann med 3–2.

Standard Liège delar nu andraplatsen i grupp G med Celta Vigo efter fyra omgångar med fem poäng. Ajax leder på 10 poäng.  Panathinaikos är sist på en poäng.

Alla resultat i torsdagens Europa League finns i vår målservice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet