Norska stjärnan om Hegerberg: ”Fokuserar på de som är här”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelar i morgon en träningslandskamp mot Norge i Helsingborg.

Men de slipper ställas mot Ada Hegerberg, en av världens bästa fotbollsspelare, som fortsatt nobbar det norska landslaget.

– Vi fokuserar bara på de som är här, säger norska stjärnan Maren Mjelde till SVT Sport.

Norge kvalade in till VM utan anfallaren Ada Hegerberg som utsågs till världens tredje bästa fotbollsspelare den här säsongen.

Lyon-stjärnans vara eller icke-vara i det norska landslaget fortsätter att vara en snackis.

Damlandslaget i fotboll

– Vi har egentligen inget fokus alls på den saken utan fokuserar bara på de som är här, säger Chelsea-mittfältaren Maren Mjelde, som spelade med Hegerberg i Tyskland 2013-2014, till SVT Sport.

– Nu har vi haft ett väldigt bra år bakom oss och kvalat in till VM. Det är skönt för oss att veta att vi är klara och kunna pröva lite olika spelare. Det blir ett spännande år framöver, fortsätter hon.

”Sverige mer rutinerade”

Mjelde kommer själv inte att spela i morgondagens träningslandskamp mellan Sverige och Norge i Helsingborg. Båda nationerna är VM-klara och kan i lugn och ro arbeta med lagbygget inför sommarens mästerskap.

– Vi vill ta med oss den härliga känslan från matchen mot Nederländerna och bygga vidare på den. Sedan är det alltid speciellt att möta Sverige och vi kommer att göra allting för att vinna. Förhoppningsvis blir det en bra match att se på, säger Mjelde till SVT Sport.

Den 28-åriga stjärnan gjorde en kort sejour i Göteborg 2014 och spelar nu tillsammans med tre svenskor (Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson) i Londonklubben Chelsea.

– Sverige och Norge är två traditionsstarka land som alltid är med i de stora mästerskapen. Vi är inne i en generationsväxling och har börjat om på ny kula, därför har nog Sverige mer rutinerade spelare än oss för tillfället. Men vi fokuserar på VM och ska göra det så bra som möjligt, säger Mjelde.

Se hela intervjun med Maren Mjelde i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet