Foto: Bildbyrån

Sportchef anklagas för trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

Flera fotbollsspelare anklagar en sportchef i en elitklubb för trakasserier.

Sportchefen uppges ha bjudit sig hem till spelare, kontaktat dem via privata chattar samt missbrukat sin makt.

– Man kan aldrig känna sig trygg för att makten ligger hela tiden i hens händer, säger en spelare till SVT Sport.

För några veckor sedan valde en elitklubb i fotboll att sparka tränaren. Enligt källor till SVT Sport ska tränaren ha fått gå efter att hen hamnat i en konflikt med klubbens sportchef.

Efter tränarens avsked ska flera spelare ha informerat klubben om obekväma situationer, bland annat vid kontraktsskrivning i fjol. Sportchefen, ska enligt spelare som SVT Sport har varit i kontakt med, föreslagit att komma hem till spelare för kontraktsskrivning. Hen ska även ha kontaktat spelare via privat chattar på sociala medier.

Vid ett privat möte ska sportchefen ha utnyttjat sin position.

– Sportchefen skrattade och sa att det var med flit som jag skulle få känslan att inte få vara kvar. Kändes som att hen bara ville visa makt och nämnde hur lätt hen kan sparka någon som hen inte är nöjd. Det kändes väldigt oproffsigt, säger en spelare till SVT.

SVT har varit i kontakt med ett tiotal spelare i klubben. Åsikterna kring chefens bemötande gentemot spelare varierar. Men de som har varit i en obekväm sits anser att det känns otryggt.

– Jag kan nog skriva under på att alla känner att sportchefen inte osar trygghet i alla fall, säger en spelare till SVT.

Den spelaren betonar att det skulle vara tryggare om sportchefen fick sluta.

Utredning pågår – beslut kommer i morgon

När SVT tar kontakt med elitklubbens sportchef,  som just nu är pausad från verksamheten, väljer hen att avstå från intervju.

– Jag har i dagsläget inga kommentarer kring det här ärendet, säger sportchefen.

Enligt klubbens ordförande pågår det just nu en intern utredning kring anklagelserna. Ett beslut som kan innefatta chefens omplacering eller avgång väntas komma i morgon.

– Vi tar det här på största allvar och gör ett grundligt jobb för att det ska vara rätt för alla parter, säger klubbens ordförande till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.