Här blir Martens dränkt av champagne

Uppdaterad
Publicerad

EM-guld och utsedd till turneringens bästa spelare.

Det varit ett minst sagt lyckat mästerskap för Lieke Martens – något som lagkamraterna firade genom att dränka sin stjärna med champagne mitt under SVT Sports segerintervju.

Det var en tagen Martens som hade svårt att hitta orden efter guldet.

– Jag vet inte vad det är som har hänt, det är så skönt och vi har kämpat så hårt för det, säger Martens till SVT Sport.

Läs även: Historiskt EM-guld till Nederländerna

Finalen var utståld. Vilket betydde att alla matcher som Nederländerna spelade under detta mästerskap lirades inför fulla hus. Ett stöd som Martens imponeras stort utav.

”Hjälpt oss så mycket”

– De har hjälpt oss så mycket och de har hejat så mycket på oss. Alla har varit så positiva och det har hjälpt oss under hela turneringen.

Lieke Martens blev i tuff konkurrens utsedd till turneringens bästa spelare efter finalen. Ett pris som hon mest av allt vill dela tillsammans med sina lagkamrater.

– Om man kollar tillbaka på turneringen har vi kämpat så hårt med hela laget och utan mina lagkamrater kunde jag inte bli ”player of the tournament.” Jag är så stolt, säger Martens innan intervjun blir avbruten och Martens blir dränkt av lagkamrater med champagne.

Se den härliga segerintervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.