Första förlusten för Varberg Foto: Bildbyrån

Match nummer 13 blev otursmatchen för Varberg

Efter att ha inlett säsongen med tio segrar och två oavgjorda på tolv matcher så kom till slut den första förlusten för Varberg. I den 13:e matchen studsade det inte rätt för serieledarna, utan Jönköping Södra kunde vinna med 3-1.

Varberg var inte med alls från start, utan Jönköping Södra pressade på rejält första 20. Och efter Jakob Orlovs 1-0 redan i den sjunde minuten så blev det en rejäl uppförsbacke för Varberg, som dessutom tvingades till ett tidigt byte när Astrit Seljmani blev tvungen att bryta redan i 28:e minuten.

Men Varberg jagade på en kvittering i slutet av första, och fortsatte jakten direkt i andra halvlek. Men det var istället Jönköping Södra som skulle få utdelningen när Orlov i den 63:e minuten kunde göra sitt andra mål i matchen, och bara fem minuter senare satte Alexander Jallow 3-0 på straff.

Varberg skulle få in ett tröstmål i den 87:e minuten, men närmare än så kom inte Varberg, och trots att de vann avsluten med 15-7 så var det Jönköping Södra som tog tre viktiga poäng i jakten på en topp-3 placering i Superettan.