Foto: TT

Robin Olsens sågning efter 4-0-segern: ”Katastrof, katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog en behaglig seger mot Malta på bortaplan. Men allt är inte guld och gröna gräsmattor i Valletta.

– Katastrof, katastrof. Det är aldrig kul att spela på sådant underlag. Men det är likadant för båda lagen. Allting kan inte vara perfekt, säger Robin Olsen till SVT Sport. 

Malta har inget landslag i världsklass. Hybridgräset på Ta'Qali National Stadium håller väl ungefär samma nivå.

– Det var så klart inte nån bra matta. Men det är väl lite värre för målvakterna när de ska slänga sig, den var ju väldigt hård. Men för oss utespelare funkar det, vi vann med 4-0 och det var det viktiga, säger Emil Forsberg till SVT Sport.

EM-kval fotboll

Forsberg såg spelglad ut trots det något svårspelade underlaget.

Emil Forsberg på den undermåliga mattan. Foto: TT

– Det kändes jättebra, jag tycker om att ta för mig och har ett bra självförtroende. Jag vill sätta mina lagkamrater i bra lägen och tycker att det kändes bra idag. Jag växte in i det, jag hade någon frispark som var lite sisådär, men man får ju prova. Det var kul att spela idag, säger han.

För både Forsberg och Olsen blir det en helt annan historia nästa match, mot ett revanschsuget Spanien som missade chansen att säkra avancemanget mot Norge.

– Det blir tufft. Tror att det blir en helt annan match sett till den matchen vi hade i Madrid (förlust med 0-3). Förhoppningsvis blir det fullsatt och vi får energi av det, säger Robin Olsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet