Saman Ghoddos.

Östersund om bevisningen: ”Det finns inga påskrivna papper”

Uppdaterad
Publicerad

Bevisen som fällde Östersund i Saman Ghoddos-fallet är tydliga – i form av mejlväxling och ett påstått kontrakt mellan ÖFK:s Daniel Kindberg och Huescas generaldirektör Josete Ortas. Det skriver den spanska tidningen Heraldo, enligt Länstidningen i Östersund.

Men ÖFK:s ordförande Bo Ottosson förnekar det.

– Det finns inga påskrivna papper, säger han till SVT Sport.

Huesca ska ha lämnat in en anmälan till Fifa i augusti i fjol när det stod klart att Ghoddos inte skulle komma till klubben utan i stället hade skrivit på för franska Amiens. I anmälan ska man ha använt både ett påskrivet kontrakt och mejlväxling mellan Daniel Kindberg och Huescas generaldirektör Josete Ortas.

– Det är felaktiga uppgifter, säger Östersunds ordförande Bo Ottosson.

Hur kan ni vara säkra på det?

– Vi har kollat det, och det är fel. Det finns inga påskrivna papper.

Spelförbud och böter för Ghoddos

Fifa:s dom kom i onsdags och betyder att Ghoddos får spelförbud samt ska böta 4 miljoner euro och att ÖFK inte får göra några värvningar de närmaste två transferfönstren.

”Det undertecknade dokumentet har Saman Ghoddos och den dåvarande presidenten och vd:n Agustín Lasaosas underskrifter, den 7 augusti 2018, om ett kontrakt på fyra år. Amiens skulle senare erbjuda ett femårigt. Huesca SD bidrog också med bevis i form av den elektroniska brevkorrespondensen mellan generaldirektören Josete Ortas och Östersunds ordförande Daniel Kindberg, där de detaljerade ekonomiska aspekterna av förhandlingen och den senare överenskommelsen mellan parterna specificerades”, skriver Heraldo enligt LT.

Huesca ska ha hävdat att det är ”ett solklart fall av kontraktsmässigt dubbelspel”. De ska också ha krävt ekonomisk ersättning med hänvisning till klausulen med de 40 miljoner som Ghoddos skulle fått.

Östersund kommer att överklaga domen i till Idrottens skiljedomstol Cas. Överklagan ska vara inne inom tre veckor. 

– Vi har i dag beslutat att starta en process för att överklaga, sa ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till SVT Sport i går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.