Messis 50:e hattrick när Barca vann toppmötet. Foto: Bildbyrån

Messis 50:e hattrick när Barca vann målrikt toppmöte

Uppdaterad
Publicerad

Att ha gjort 50-karriärmål på högsta nivå är en stor bedrift. Betänk då att Lionel Messi har gjort 50 karriär-hattrick. Det gjorde den osannolikt målfarliga spelaren mot Sevilla. Till det levererade han dessutom en assist i 4-2-segern i toppmötet mot Sevilla.

Sevilla gjorde en fin hemmamatch och stänkte in två mål mot ett svajigt Barcelonaförsvar. Lionel Messi? Han gjorde tre.

Argentinaren var i utomordentligt slag när La Liga-ledaren befäste sin tabellposition via en 4–2-seger på Ramon Sanchez Pizjuan.

Först kvitterade han Sevillaledningar två gånger om, först med ett volleydrömmål och sedan med ett välplacerat skott i krysset. Därefter gav han också Barca ledningen med en läcker chipp. Messis 50:e hattrick i karriären.

Barcelona överlägsna i La Liga

På övertid fastställdes slutresultat när han spelade fram lagkamraten Luis Suarez.

Katalanerna har därmed en tio poäng stor ledning i La Liga, med en match spelad än tvåan Atlético Madrid.

Sevilla å andra sidan tappade sin Champions League-givande fjärdeplats i och med förlusten. Den innehas nu i stället av skrällaget Getafe, som slog Rayo Vallecano med 2–1 och gick om andalusierna.

La Liga

Sevilla FC logo

Sevilla FC

2 - 4

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Estadio Ramón Sánchez Pizjuan, Sevilla
Publik: 40661
Domare: Antonio Mateu Lahoz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.