Lionel Messi. Foto: Bildbyrån

Messis tröja slutsåld i hela världen

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messis stjärnstatus har nått nya höjder under fotbolls-VM.

Spanska Marca rapporterar att den argentinska lagkaptenens tröja är slutsåld i hela världen, i alla storlekar.

Det argentinska fotbollsförbundet har överösts med klagomål och svarar enligt tidningen:

”Vi kan inte göra någonting, även om det ligger i vårt intresse att sälja mer. Det är en fråga för Adidas (Argentinas tröjtillverkare) och det finns problem i landet som påverkar dem, till exempel hinder till import och bristen på arbetskraft, och även folkets efterfrågan”.

Även Adidas står handfallna inför situationen. Tröjtillverkaren säger enligt Marca att man visste att Messis landslagströja skulle bli populär, men att efterfrågan varit extrem och att man inte kan öka produktionen från en dag till en annan.

Messi har i hemlandet stått i skuggan av legendaren Diego Maradona, som gjorde det Messi hittills inte lyckats med – att ta VM-guld med Argentina. På söndag kan han ändra på det när Argentina möter Frankrike i VM-finalen.

Messi kan också vinna turneringens skytteliga. Inför finalen har han gjort fem mål, lika många som Frankrikes Kylian Mbappé.

KLIPP: Här svämmas gatorna i Buenos Aires över efter Argentinas VM-seger (14 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.