Foto: Bildbyrån

MFF:s glädje: Kiese Thelin spelklar inför toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Malmös trupp skakas av skador.

Men inför toppmötet med Hammarby får man tillbaka anfallsstjärnan Isaac Kiese Thelin.

– Det blir inte enkelt för deras försvarare, säger Malmös tränare Milos Milojevic till SVT Sport.

Isaac Kiese Thelin stod över Malmös möte med IFK Göteborg i förra omgången och enligt klubben rörde det sig om en känning i ljumsken.

Under söndagen meddelar dock tränaren Milos Milojevic att han är redo för spel inför måndagsmatchen mot Hammarby.

– Han kan starta, det är inga konstigheter. Vi vilade honom för att inte riskera något, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Det är viktigt att han är tillbaka. En kvalitetsspelare som kan göra mål och det är just det som räknas i fotboll. Det blir inte enkelt för deras försvarare.

Christiansen fortsatt borta

En annan som saknas är dock Anders Christiansen. Dansken tog sig för baksidan när han byttes ut i matchen mot Blåvitt.

– ”AC” är inte redo för match i morgon. Det är svårt att säga när han är tillbaka. Det kan bli mot Mjällby (i matchen efter Hammarby) och det kan dröja några veckor. Det viktigaste är att vi får tillbaka honom till cupfinalen (mot Hammarby, 26 maj) och Europaspelet. Nu får andra spelare fylla hans plats och ta ansvar.

”Blir att jobba omkring”

Sedan tidigare är mittbacken Niklas Moisander långtidsskadad. Dessutom skadade Adi Nalic korsbandet nyligen. Skavankerna är dock ingenting som frustrerar tränaren.

– Det kanske är mest frustrerande för spelarna själva. För mig blir det att jobba omkring och avgöra vem som ska spela och vem som får stå åt sidan. Det är en del av problemet när du har så många matcher per år. Sen är spelarna ett år äldre än vad de var förra året. Vissa saker går inte att styra.

KLIPP: Kiese Thelin hjälte för Malmö FF (3 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.