Rosenberg: ”Målet gav oss energi”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har en tendens att tro mycket på sig själv.

Det gör laget även nu efter 1–2 mot Chelsea i första ronden i sextondelsfinalen i Europa League.

– Målet gav oss energi, säger Markus Rosenberg till SVT Sport.

– Jag tycker att vi inte släppte till så mycket chanser, samtidigt som vi lyckas få till en press och trycka ner dem. Matchen lever, vi är ett mål bakom och det är det viktigaste, säger anfallaren Marcus Antonsson till SVT Sport.

Antonsson berättar också att det var en tuff match, där Malmö tvingades springa mycket och jobba hårt defensivt.

Europa League

– Vi får analysera matchen och se vad vi kan komma med för plan till returmötet, 2–0 hade varit betydligt jobbigare att hämta in, nu är det ett mål och vi tror på det.

Anfallskollegan och lagkaptenen Markus Rosenberg var trots förlusten nöjd efteråt.

– Det är klart att är otroligt tufft när det är första tävlingsmatchen för året och så står Chelsea här i Malmö. Samtidigt om man tittar tillbaka på matchen så gör de två mål på knappt två skapade målchanser, de har mycket boll men vi spelar extremt tight i försvarsspelet och gör det otroligt bra, säger Markus Rosenberg och fortsätter analysera matchen.

– Trodde vi skulle bli än mer trötta än vad vi blev, tycker att vi håller över 90 minuter och gör 2–1-målet sent, så jag kan inte begära mycket mer av laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet