Tinnerholm i centrum när Malmö körde över Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF kommer allt närmare SM-guldet.

De kan tacka Anton Tinnerholm, 26, för det.

Tinnerholm låg bakom det mesta när MFF körde över Elfsborg med klara 6-0 (2-0) i kväll.

– När vi spelar så här är det inget lag i Sverige som är i närheten av oss, säger Malmös stora matchvinnare till CMore.

Med fem omgångar kvar att spela är Malmö nu nio poäng före tvåan Djurgården och gulddoften blir allt starkare i Sveriges tredje största stad.

Mannen i centrum var utan tvekan Anton Tinnerholm som var i sån form så att publiken till slut jublade varje gång han rörde bollen.

I den första halvleken låg 26-åringen bakom såväl 1-0 som 2-0, mål som båda noterades som självmål. Båda gångerna svarade Tinnerholm för inspel från högerkanten som styrdes i eget mål av Elfsborgsförsvarare.

Snurrade upp tre man

I den andra halvleken sköt Tinnerholm både 5-0 och 6-0, det sista målet sedan han snurrat upp tre försvarare efter noter och avslutat med en enkel bredsida med vänsterfoten.

– Mitt sista mål var mitt snyggaste, jag bryter fram och dribblar tre stycken och lägger in den med vänstern. Jag tror inte de förväntade sig att jag skulle dribbla, jag har väl nästan aldrig gjort det. Jag lurade upp dem på läktaren, säger Tinnerholm till SVT Sport.

Målen var hans tredje och fjärde för säsongen och totalt har Tinnerholm svarat för sju allsvenska mål. 6-0-segern gjorde att MFF tangerade sin största seger för säsongen. För en dryg månad besegrade laget Kalmar med samma siffror hemma på Swedbank Stadion.

– En av de roligare matcher jag upplevt, sammanfattar matchvinnaren kvällen.

Senast Elfsborg släppte in sex mål i en allsvensk match var 23 oktober 2005 då Djurgården besegrade Elfsborg med klara 8-1.

– Vi har varit väldigt upp och ner i våra prestationer och vi har inte haft den jämnhet man ska ha för att hänga med högre upp i tabellen, sa Elfsborgs tränare Magnus Haglund besviket till SVT Sport efter kvällens storförlust.

Elfsborg ligger tia i serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.