Foto: Bildbyrån

MFF-spelaren anhållen misstänkt för nya våldtäkter

Uppdaterad
Publicerad

Den Malmö FF-spelare som i höstas begärdes häktad för och fortfarande är misstänkt för sexuellt utnyttjande av en flicka under 15 år har anhållits för våldtäkt av barn, meddelar åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt lokala medier gäller det fem fall och flickan, som vid de misstänkta brottstillfällena var under 15 år, är inte densamma som i de tidigare fallen.

Brotten ska ha begåtts under perioden 2016–2017.

Misstankarna om sexuellt utnyttjande av barn har enligt åklagaren stärkts.

Den aktuelle spelaren har tidigare medgett sexuellt umgänge med minderårig, men nekar till brott.

– Vi har fått mer information, utredningen har gått framåt. Men då den flickan varit nära 15 år är brottsrubriceringen en annan. Jag gör bedömningen att det senaste fallet ska rubriceras som våldtäkter. Om det blir så tar domstolen ställning till, säger åklagaren Ola Lavie till SVT Nyheter.

Spelaren har varit avstängd av Malmö FF.  För ett par dagar sedan hävde klubben avstängningen i väntan på den rättsliga processen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.