Foto: Bildbyrån

MFF vill göra tvärtemot AIK – släpper in så många de får

Uppdaterad
Publicerad

Den allsvenska fotbollen kommer allt närmare men det blir än så länge utan publik på arenorna. När supportrarna väl får komma hoppas Malmö FF kunna anpassa sig och ta in så många som direktiven tillåter.

– De vi kan ge möjligheten att se matchen live kommer att få den möjligheten, säger klubbens vd Niclas Carlnén, till SVT Sport.

Allsvenskan har premiär den 14 juni utan publik och när det kan bli aktuellt att tillåta supportrar på läktarna är inte klart. För två veckor sedan gav AIK Fotbolls klubbdirektör Björn Wesström ett uttalande om att klubben inte vill göra någon selektering av sin publik när supportrar tillåts igen.

– I AIK Fotboll gäller alla eller ingen, menade Wesström.

Malmö FF tänker annorlunda och hoppas kunna ta in så många supportrar som möjligt när det tillåts. Men allt beror på vilka direktiv som kommer från Folkhälsomyndigheten, menar klubbens vd Niclas Carlnén.

– Vår ambition är hela tiden att ge så många som möjligt möjligheten att se matcherna live men det baseras på Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut, säger Carlnén.

”Välja mellan supportrar är något man vill undvika”

Även om dilemmat ännu inte är ett faktum brottas redan Djurgården med frågan om hur klubben ska hantera publikfrågan.

– Vi håller på att diskutera den frågan och vi har också diskuterat med några supportergrupper och kan bara konstatera att det är en extremt knepig fråga och vi har inte tagit något beslut än. Vi vill ju helst att all vår publik ska kunna se våra matcher, att välja mellan supportrar är något man vill undvika, säger vd Henrik Berggren till SVT Sport.

När det gäller Björn Wesströms tidigare uttalande om att AIK vill vänta tills man kan öppna för all publik så medger Berggren att Djurgården är inne på samma spår.

– Vi för lite liknande resonemang som AIK gör men vi har inte fattat något formellt beslut men vi tänker i samma banor, säger Berggren.

Nannskog: Så blir allsvenskan utan publik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.