Arsenal är klart för CL. Foto: Bildbyrån.

Miedemas hattrick tog Arsenal till CL

Svensktränade Arsenal är vidare till gruppspel i damernas Champions League.

Jonas Eidevalls lag besegrade Slavia Prag med klara 4-0 i returmötet i Tjeckien, och vann därmed dubbelmötet med 7-0.

Segerkonstruktören denna gång blev Vivianne Miedema. Efter tre mål på tolv minuter i den andra halvleken noterades Miedema för 100 mål i Arsenal. Den nederländska anfallsstjärnan är redan den engelska ligans bästa målgörare genom tiderna.

Kim Little satte matchens sista mål på straff precis före slutet.

Även Juventus – med svenskorna Lina Hurtig, Linda Sembrant och Amanda Nildén – är klart för Champions League efter totalt 3-0 mot albanska Vllaznia Shkoder. Hurtig spelade från start i returmötet, som ”Juve” vann med 1-0 hemma i Turin, medan Nildén byttes in efter paus.

Linda Sembrant är fortfarande borta på grund av skada.

KLIPP: Här lackar Janne på presskonferensen