Arsenal firar sitt första mål. Foto: Bildbyrån

Arsenal bröt mörka sviten – slog formstarkt Milan

Uppdaterad
Publicerad

Arsenal har haft ett katastrofalt 2018 och innan åttondelsfinalen mot Milan i Europa League hade de en förlustsvit på fyra matcher, som inleddes mot Östersund. Milan hade å sin sida inte förlorat på tretton raka drabbningen. Ändå var det Arsenal som tog hem den första delen av dubbelmötet.

– Det är en väldigt viktig seger efter vad som har varit en mardrömsvecka. Men det betyder inte att vi har gått vidare, vi måste fortfarande slutföra jobbet på hemmaplan. Jag är nöjd med inställningen vi visade, säger Arsenaltränaren Arsene Wenger till BT Sport.

Det började med Mesut Özil som fick bollen centralt i banan och lyfte den snyggt till Henrich Mchitarjan som satte 1-0 för engelsmännen.

Europa League

Målet var armenierns första i Arsenaltröjan.

Strax innan halvtid rundade Aaron Ramsey Milanmålvakten Gianluigi Donnarumma och satte punkt för det som var en bedrövlig halvlek för italienarna – de hade nämligen inte ett enda skott på mål.

Andra halvlek var betydligt bättre av Milan, men de lyckades ändå inte skapa särskilt många vassa chanser.

Returmötet spelas i London om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet