Milan mirakelvände mot Juventus

Juventus såg ut att gå mot en enkel och behaglig seger mot Milan efter att ha gjort två snabba mål i början av den andra halvleken. Men i 62:a minuten gjorde Zlatan Ibrahimovic 1-2 på straff och matchen skiftade ansikte totalt. När den sista grästuvan blivit uppsparkad hade Milan vänt till 4-2.

Första halvleken var jämn och tuff och med rätt få målchanser. Zlatan Ibrahimovic var framme ett par gånger och hade ett par avslut som inte var några problem för Juventus målvakt Wojciech Szczesny.

I halvlekens slutsekunder gjorde Zlatan mål efter en fin frispelning, men han blev korrekt avblåst för offside.

Annars hade Juventus ett par skapliga lägen. Det mest dramatiska var kanske då Zlatan råkade sparka Cristiano Ronaldo i huvudet i eget straffområde. Sparken var dock en olycka då Ronaldo böjde sig för att nå bollen.

Två snabba

Två minuter in i den andra halvleken drev Juventus Adrien Rabiot bollen in från höger och drog på ett vänsterskott i krysset. Ett riktigt drömmål. Fem minuter senare presenterade Ronaldo sig då han satte 2-0. Då såg matchen, och serien, i praktiken ut att vara avgjord.

Klipp: Milan vände prestigemöte med Juventus:

Tre snabba

Milan gav dock inte upp. I den 62:a minuten fick Milan straff efter en hands som dömdes efter ett VAR-beslut. Straffen satte Zlatan Ibrahimovic säkert i målvaktens högra hörn.

I och med målet kom Milan igång på allvar och bara tre minuter senare kvitterade Franck Kessie på en passning från Zlatan. Och Milan ångade på. I matchminut 68 var det dags igen. Rafael Leao sköt då 3-2 till Milan. En stund senare var det dags igen. Efter en felpass i Juventusförsvaret kunde Ante Rebic dunka in 4-2 för Milan.