Mino Raiola hyllar Erling Håland. Foto: Bildbyrån

Mino Raiola: ”Finns ingen som inte är intresserad av Haaland”

Uppdaterad
Publicerad

Erling Haaland ryktas lämna Dortmund till sommaren.

Enligt hans agent Mino Raiola kommer det bli en dyr affär.

– Det finns max tio klubbar som skulle ha råd med honom, säger Raiola till BBC.

Superagenten Mino Raiola, med spelare som Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba i sitt spelarstall, är en av de mäktigaste agenterna i fotbollsvärlden. Just nu omgärdas hans klient Erling Haaland av flyttrykten.  I en intervju med brittiska BBC pratar Raiola om ryktena kring 20-åriga norska supertalangen.

– Det är uppenbart att alla ser på Erling som en av de potentiella nya stjärnorna för det är så svårt att göra det han gör i hans ålder på den här nivån, säger Raiola till BBC.

”Max tio klubbar som har råd”

Haaland gick till Dortmund från Salzburg för drygt ett år sedan men nu ryktas det om en stor flyttaffär och enligt Raiola är flera Premier League-klubbar aktuella.

– Det finns max tio klubbar som skulle ha råd med honom och som kan ge den plattformen man vill ha efter att ha varit i Dortmund. Och fyra av de klubbarna finns där (i England), säger agenten.

Haaland har den här säsongen stått för 17 mål på lika många ligamatcher i Dortmundtröjan. Agenten jämför honom med F1-giganten Lewis Hamilton.

– Jag tror inte det finns någon sportchef eller tränare i världen som skulle säga ”inte intresserad”. Det är som att säga: ”Finns det ett Formel 1-stall som inte skulle vara intresserad av Lewis Hamilton, säger Raiola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.