Spelare misstänks för mordförsök efter våldsam attack på domaren. Foto: AP

Misstänks för mordförsök efter vansinnesdådet

Uppdaterad
Publicerad

En brasiliansk fotbollsspelare har blivit gripen misstänkt för mordförsök.

Detta efter en våldsam attack mot domaren under en match i den brasilianska andraligan.

– Attacken var väldigt kraftig och våldsam, att sparka domaren i huvudet så att han svimmade, säger lokalpolisen Vinicius Assunção enligt AP.

Det var i matchen mellan Sao Paulo de Rio Grande och Guarani de Venancio Aires i den brasilianska andraligan i fotboll som spelaren William Ribeiro fullständigt tappade fattningen.

Domare Rodrigo Crivellaro ska ha nekat Ribeiro en frispark, varpå spelaren svarade med att sparka ned domaren. Och sen, med full kraft, riktade en spark mot domarens huvud när han låg på gräset.

Matchen avbröts och Crivellaro togs till sjukhus och blev kvar över natten innan han kunde lämna sjukhuset. Ribeiro greps av polis direkt på platsen och misstänks nu för mordförsök.

Sao Paulo de Rio Grande har meddelat att klubben har avslutat spelarens kontrakt med klubben, uppger AP. Incidenten beskrivs av klubben som ”en av de sorgligaste händelserna i klubbens historia”.

Matchen ska återupptas på tisdag nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.