Emma Berglund. Foto: Bildbyrån.

Misstänkt muskelbristning för Berglund

Uppdaterad
Publicerad

Redan efter en kvarts spel tvingades Emma Berglund utgå skadad i det damallsvenska mötet med Eskilstuna.

Den landslagsmeriterade 31-åringen fick en känning i vaden och hennes klubblag Göteborg FC misstänker en muskelbristning.

Det slutgiltiga beskedet kring skadan kommer om några dagar.

– Emma undersöks av vår lagläkare Matilda Lundblad i morgon. En magnetröntgas genomförs i början av veckan. Vi misstänkter muskelbristning i vaden, säger Göteborgs pressansvarige Tore Lund till SVT Sport.

– Prognos för hur länge hon blir borta går inte att göra innan dess.

”Jättesurt”

Efter matchen på Tunavallen var Berglund själv inne på att det var svårt att sia om hur allvarlig skadan var.

– Jättesurt. Jag försöker lugna mig med att det är en lång säsong och att det förhoppningsvis kan gå fort. Det har känts så bra under våren så... det kom som en chock, sade hon efteråt.

Trots stort spelövertag fick guldtippade Göteborg FC nöja sig med oavgjort, 1–1, borta mot Eskilstuna efter en sen kvittering från hemmalagets stjärna Loreta Kullashi på Tunavallen.

En jobbig skada för Göteborg, enligt SVT Sports expert Frida Östberg:

– Hon är förmodligen för lite matchad för spel. Det är allvarligt. Hon är en ledarprofil för Göteborg som siktar på guld och hon är en otroligt viktig pjäs i den jakten, säger Östberg.

Klipp: Emma Berglund tvingas kliva av

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.