• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Natahlie Persson ser fram emot sin första utlandsklubb. Foto: Bildbyrån

Mitt i guldracet – Göteborg släpper spelare till Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg är mitt i titelstriden med Piteå och Rosengård.

Då släpper klubben sin tredje spelare på kort tid.

Denna gång är det Nathalie Persson som skrivit på för portugisiska Sporting Lissabon.

När det närmar sig guldstrid i slutet av året brukar topplagen göra allt vad de kan för att rusta upp. För Göteborg FC tycks det dock vara raka motsatsen.

Så sent som i juli släppte klubben anfallsstjärnan Adelina Engman till Chelsea och i slutet av augusti släpptes talangen Annahita Zamanian till PSG.

Nu tar en tredje spelare steget ut till en europeisk storklubb inom loppet av tre månader. Ytterbacken Natahlie Persson är klar för Sporting Lissabon.

”Ett bra steg”

– Nathalie har haft svårt att få tillräckligt med speltid i KGFC under året. Hon fick nu en möjlighet att fortsätta sin utveckling i Portugal. Naturligtvis ville vi inte stoppa henne i det läget, säger sportchefen Lasse Svensson till klubbens hemsida.

21-åringen är i år noterad för tolv matcher, varav fem från start i damallsvenskan, och har hunnit med närmare 40 matcher i Göteborg sedan hon anlände från Rosengård år 2015. Nu ser hon fram emot sin första utlandssejour.

– Jag har fått ett väldigt gott intryck av klubben och ser mycket fram emot äventyret i Portugal. Jag hoppas kunna utvecklas som fotbollsspelare i den miljön, det här känns som ett bra steg för mig, säger Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.