Malmö FF till final. Foto: Bildbyrån

Malmö FF till final efter straffrysare

Uppdaterad
Publicerad

Rieks försökte, Kiese Thelin var nära, Knudsen lyckades nästan och Toivonen hade en fräsande frispark.

Men Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson lyckades freda sitt mål, med skicklighet och lite flyt. Inte ens med en straff i 121:a minuten kunde MFF överlista Eriksson. Men i straffläggningen kunde inte ens Mjällbys målvakthjälte hålla emot längre. Malmö vann den med 4-2.

– Vi borde ha avgjort tidigare, sa Malmös målvakt Johan Dahlin, till Cmore efter matchen.

Malmö FF tog tag i taktpinnen torsdagens andra cupsemifinal och hade ett spel- och chansmässigt övertag i matchens första hälft.

Närmast mål var Sören Rieks som nickade stenhårt men inte tillräckligt bra placerat från nära håll. Mjällbys målvakt Carljohan Eriksson gjorde en bra räddning. Han fick göra fler ingripanden. Bland annat hade Isaac Kiese Thelin ett öppet läge men fick inte till skottet och Eriksson kunde göra en fotparad.

Mjällby var inte ofarligt utan försökte med sina långa bollar. Besard Sabovic hittade en fri Taylor Silverholt, som pressade Johan Dahlin till en fin räddning.

Pärlband av brända chanser

Andra halvlek såg ut som den första. Ett klart spelövertag för Malmö med ett pärlband av chanser. Jonas Knudsen nickade från nära håll, Sören Rieks fick till ett hårt skott och Ola Toivonen lyckades nästan skruva in en frispark.

Malmös bollövertag avbröts ibland av Mjällbyförsök. Det bästa var ett skott tätt utanför av Joel Nilsson inne i straffområdet.

Förlänging utan udd

I förlängingen var MFF fortfarande spelförande till en början och plockade fram några halvlägen. Mjällby spelade upp sig och i den andra förlängningskvarten skapade man ett visst tryck. Bäst avslut hade Jonathan Tamimi som sköt ett skott via en försvarare över målet. Sista chansen i förlängningen gick till Guillermo Molins men Eriksson räddade den också.

Efter 120:04 blåste domaren Kristoffer Karlsson straff för Malmö efter en hands på David Löfquist. Isaak Kiese Thelin sköt straffen åt vänster men kvällens stora hjälte i Mjällby, Carljohan Eriksson, tog den också.

I straffavgörandet räckte inte ens målvaktshjälten till, trots en räddad straff. Malmös straffskyttar visade större kyla och vann rättvist.

Svenska cupen herrar

Mjällby AIF

2 - 4

0-0 (Fulltid)

Malmö FF

Strandvallen, Hällevik
Publik: 0
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.