Ravel Morrison är klar för Östersund. Foto: Bildbyrån

Klart: Förre United-talangen klar för Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan blir en profil rikare.

Ravel Morrison, som sir Alex Ferguson beskrivit som den ”största talang han sett”, har skrivit på för Östersund.

– Det är en fantastisk värvning för oss, säger ÖFK-tränaren Ian Buchnall.

26-årige mittfältaren Ravel Morrison är nu helt klar för Östersund, tidigare var inget påskrivet, det är ett korttidskontrakt som gäller till 30 juni.

– Jätteroligt att vara här, säger Ravel Morrison till Östersunds hemsida.

Morrisons karriär började i Manchester United och lagets legendartränare sir Alex Ferguson lovordade honom ordentligt.

– Sir Alex kallade in mig och Wazza (Wayne Rooney) en dag och sa: ”Titta, den här grabben är bättre än du var som grabb Wayne, bättre än dig Rio – bättre än Ryan Giggs. Det här är den bästa ungen du kommer se, sa han enligt Rio Ferdinand.

Men Morrison har inte levt upp till de förväntningarna, sedan 2012 har han tillhört West Ham och Lazio men har under de åren varit utlånad i sex svängar till fem olika klubbar. Senast till mexikanska Atlas, där spelade han 18 matcher och gjorde tre mål.

– Han saknar matchträning nu, han har ju inte spelat matcher sedan i somras men jag är övertygad om att han är 100 procent redo till starten av allsvenskan, säger ÖFK-tränaren Ian Burchnall.

Tävlingsdebuten för Morrison kan bli den 16 februari, då ställs Östersund mot Halmstad i Svenska Cupens första gruppspelsmatch. I allsvenska premiären möter ÖFK regerande mästarlaget AIK på Friends den 31 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.