Salomon Rondon. Foto: Bildbyrån.

Motståndaren efter skräckskadan: ”Jag är förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

James McCarthy bröt benet i en duell med Salomon Randon. Nu uttalar sig Rondon om situationen.

– Jag är helt förkrossad. Jag är så ledsen för James skull, säger han enligt Birmingham Mail.

I gårdagens Premier League-möte mellan Everton och West Bromwich försökte James McCarthy blockera ett skott.

Everton-mittfältaren lyckades, men motståndarnas anfallare Salomon Rondon sparkade McCarthys ben med sådan kraft att det ledde till dubbla frakturer i benet.

Rondon föll i tårar och var otröstlig, samtidigt som McCarthy fördes till sjukhus i en match som slutade 1-1.

”Är så ledsen”

Nu uttalar sig den venezuelanske anfallaren om duellen han helst vill glömma.

– Jag är helt förkrossad efter en sådan olycklig situation. Jag är så ledsen för James skull. Rivalitet betyder ingenting när en annan spelare skadar sig så allvarligt, säger Rondon till Birmingham Mail och fortsätter:

– Även om det hade lett till ett mål hade jag föredragit att inte näta – om det inneburit att James inte skadat sig så fruktansvärt. Jag önskar honom ett snabbt tillfrisknande och hoppas se honom på planen snart igen.

Tränaren: ”Han blev påverkad”

West Bromwich-tränaren Alan Pardew var framme och tröstade Rondon direkt efter situationen.

– Vi som stod vid sidlinjen diskuterade om huruvida han (Rondon) kunde fortsätta spela. Han var verkligen förtvivlad, men vi lyckades få honom i någorlunda balans igen, säger Pardew och fortsätter:

– Jag har själv spelat fotboll och man blir omedelbart påverkad när man hör något brytas på det viset. Även om Salomon är tuff är han också en ödmjuk kille och han blev påverkad. Sedan visade han dock mental styrka och spelade fantastiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.