Se motståndarens hånfulla video mot Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Senast lagen möttes gjorde Zlatan Ibrahimovic två mål.

Den här gången vill FC Dallas få superstjärnan ur balans.

Nu har laget lagt ut en hånfull video mot svensken inför lördagens match.

På lördag kväll, svensk tid, spelar LA Galaxy sin andra ligamatch för säsongen, borta mot FC Dallas.

Inför mötet försöker Dallas göra allt de kan för att störa ligans kanske största stjärna, Zlatan Ibrahimovic.

I en video på sociala medier hånar de svenskens uttalande från förra året om att han skulle ”slå alla MLS-rekord som finns – till och med de jag inte känner till”.

Dallas poängterar att Ibrahimovic bara ligger på plats 170 på listan över spelarna som gjort flest mål i MLS-historien, och att han skulle behöva 122 fullträffar den här säsongen för att slå rekordet. ”Ibra” toppade inte heller någon statistikkolumn under förra säsongen, även om han var tvåa i skytteligan med 22 mål.

”LOL”, säger berättarrösten i videon och avslutar sedan med:

”Bra försök, Zlatan”.

Galaxys fans var dock snabba att svara i sociala medier och påpeka att Dallas förra säsongen sålde Zlatan-tröjor inne på sin arena och bara försöker rida på svenskens namn.

När lagen möttes senast, den 31 maj förra året, gjorde anfallaren två mål, men Dallas vann matchen med 3–2. Frågan är vem som får sista ordet på lördag kväll.

I premiären mot Chicago i söndags blev Ibrahimovic hjälte när han satte det avgörande 2–1-målet på slutet. Dallas kryssade mot New England Revolution (1–1) i sin match.

Se videoklippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.