José Mourinho stod som vinnare i första matchen på Tottenhambänken Foto: TT Nyhetsbyrån

Mourinho fick drömstart – vann mot West Ham

Tottenham tog första vinsten på sju matcher när laget, lett av nye tränaren José Mourinho, besegrade West Ham med 3–2 på London Stadium – Jag ville att spelarna skulle hitta spelglädjen igen, det var det viktigaste, sa portugisen efteråt.

Tottenham hade inte fått med sig en vinst på de sex senaste matcherna, men bara dagar efter att José Mourinho tagit över som tränare efter sparkade Mauricio Pochettino fick laget med sig en klar seger mot West Ham i Premier League-fotbollen.

Son Heung-min inledde målskyttet för Tottenham i slutet av första halvlek och några minuter innan halvtid utökade Lucas Moura ledningen till 2–0. Harry Kane klev även in någon minut efter att andra halvlek dragit i gång och gav Tottenham en tremålsledning.

Lite smolk i bägaren blev det ändå för Tottenham och Mourinho trots drömstarten, när West Ham i slutet av andra halvlek ryckte upp sig och lagets Michail Antonio reducerade till 1–3. Ett mer offensivt West Ham var även farligt nära att få till 2–3 strax innan 90-minutersstrecket, men målet dömdes bort. På tilläggstid fick Angelo Ogbonna däremot till det och matchen slutade 2–3.

– Vi tröttnade sista tjugo minuterna, men det berodde delvis på utmattning efter landslagsuppdragen som vissa spelare varit på,  konstaterade Mourinho.