Mourinho ryter ifrån: ”Det är oetiskt”

Uppdaterad
Publicerad
José Mourinho har hamnat i sitt första ordkrig som Manchester United-tränare.
Portugisen ryter ifrån mot Arsene Wenger och Jürgen Klopp.
”De gillar att prata om min klubb”, säger Mourinho enligt BBC.

Arsene Wenger, Arsenal, och Jürgen Klopp, Liverpool, har båda riktat kritik mot den transfersumma som Paul Pogba väntas kosta Manchester United.

Pogba, till vardags i Juventus, har ihärdigt kopplats ihop med en flytt till Old Trafford i sommar och engelsk press är överens om att fransmannen kommer att kosta över en miljard kronor.

”Är väldigt pragmatisk”

Nu svarar Manchester United-tränaren José Mourinho sina tränarkollegor. Portugisen kallar Wenger och Klopps kritik ”oetisk”.

– När jag gör dessa saker är de inte etiska men när andra gör dem är allt normalt, säger Mourinho enligt BBC och fortsätter:

– Jag gillar inte att prata om andra klubbar, om spelare från andra klubbar. Det gillar andra tränare att göra. De gillar att prata om min klubb, de gillar att prata om mina spelare. Jag är väldigt pragmatiskt när det kommer till det här. Det enda som spelar någon roll för mig är det som händer i mitt hus.

Möter Leicester: ”Är ingen träning”

Mourinho har inlett sin första säsong som United-tränare och i morgon väntar Leicester i Community Shield, säsongens första tävlingsmatch.

– Vi behöver träna mot andra lag, som vi kunde göra mot Everton och Galatasaray. Men nu är det över, säger United-coachen och fortsätter:

– Nu har vi Leicester före Premier League och det är ingen träning mot ett annat lag. Det är match, säger Mournho.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer