Foto: TT

Mourinho: Zlatan i USA för operation

Uppdaterad
Publicerad

I måndags uppgav den italienske Sky Italia-journalisten Gianluca DiMarzio, som var först med uppgifterna om att Zlatan Ibrahimovic är korsbandsskadad, att den svenske anfallsstjärnan rest till USA för genomgå en operation.

Det bekräftas nu av Manchester Uniteds tränare José Mourinho.

– Han är i Amerika för att opereras och inleda rehabiliteringen och det är det enda som betyder något för oss, sade portugisen när han fick frågor om Ibrahimovics framtid i klubben.

Mourinho är även optimistisk vad gäller rehabiliteringen.

– Framtiden är en stor operation och en lång tids rehabiliering. Men framtiden ligger också i händerna på en väldigt, väldigt stark kille. Mentalt väldig väldigt stark. Det ser inte ut som att han inte kommer att ge upp, säger United-tränaren och fortsätter:

– Han kommer att kriga. Jag är väldigt nöjd med det, eftersom det är den zlatan jag känner. Han har krigat hela livet. Jag sa det till honom. ”Du har krigat hela livet, sedan du föddes.” Jag ser ingen anledning att sluta kriga.

Opereras i dag

Enligt DiMarzio opereras Zlatan av den 66-årige läkaren Freddie Fu på onsdagen.

I ett inlägg på Instagram meddelar den 35-årige svensken att han inte tänker lägga av med fotbollen.

”Jag ska ta mig igenom det här och komma tillbaka ännu starkare. En sak är säker, jag bestämmer när det är slut och ingen annan. Att ge upp är inget alternativ. Vi ses snart”, skriver han.

Manchester United bekräftade i helgen att Ibrahimovic drabbats av en svår knäskada, utan att ge en prognos för hur länge han kommer att bli borta.

JM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.