Foto: Bildbyrån

”Alla vi tror Zlatan lämnar i sommar”

Uppdaterad
Publicerad

Tiden i Manchester United för Zlatan Ibrahimovic kan snart vara över.

– Alla vi tror att det här är Zlatans sista säsong i Manchester United, säger tränaren José Mourinho.

Medan Zlatan Ibrahimovic själv lanserar projekt bredvid fotbollsplanen talar hans tränare José Mourinho om svenskens framtid i Manchester United.

– Det kommer att bli ett väldigt stort personligt beslut för honom att spela vidare eller sluta. För alla vi tror att den här säsongen blir den sista i Manchester United, säger Mourinho på en presskonferens under fredagen.

– Jag tycker att han har förtjänat att själv få välja sin framtid, en sådan fantastisk spelare gick miste om flera kommande säsonger hos oss på grund av den där hemska skadan som kom vid fel tillfälle.

Ibrahimovic har inte spelat en match för den röda delen av Manchester sedan annandag jul, 36-åringen tränar igen och Mourinho hoppas fortfarande få se svensken i United-tröjan före säsongens slut.

– Den här säsongen har varit riktigt tuff för honom. Han är inte skadad. Är han glad, redo och övertygad att han är i form för att hjälpa laget för tillfället? Nej, men han är en så ärlig kille och en vinnare som bara återvänder när han känner att han kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.