Foto: TT

Mourinho: Zlatans dröm att avsluta karriären i United

Uppdaterad
Publicerad

Med sin nya knäskada har Zlatan Ibrahimovic omgärdats av flyttrykten.

Men enligt José Mourinho vill svensken avsluta karriären i Manchester United.

Zlatan Ibrahimovic tog sig snabbt tillbaka från sin allvarliga knäskada. Men i 2-2-matchen mot Burnley på annandagen drabbades svensken av ett bakslag och har varit ur spel sedan dess.

Enligt The Guardian väntas Zlatan kunna vara tillbaka i spel om två till tre veckor.

Under de senaste veckorna har rubrikerna om Zlatan i stället handlat om flyttrykten – och att sejouren i United kan vara över redan i vår.

Men enligt Mourinho vill Zlatan inte avsluta sin karriär i någon annan klubb.

– Han vet att han är i den sista delen av sin karriär på den högsta nivån. Men hans dröm, hans önskan, hans kamp är att avsluta sin karriär i Manchester United och att avsluta den på den högsta nivån. För att använda orden han upprepar hela tiden vill han hjälpa mig och hjälpa laget. Jag tycker att han kan göra det, säger Mourinho enligt The Guardian.

United-tränaren är fast besluten om att se till att Zlatan får ett fint avslut på den långa karriären.

– Han behöver bara känna sig bra med sitt knä, med sin kondition och jag tror att han kan fixa det. Som en ledare i omklädningsrummet, som en ledare på planen, som en kvalitetsspelare på planen tror jag att han kan göra det och jag tycker att han förtjänar det. Och jag är här för att hjälpa honom med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.