Vitalij Mutko. Foto: Bildbyrån

Mutko: ”Jag är beredd att avgå”

Rysslands vice premiärminister Vitalij Mutko är livstidsavstängd från OS på grund av sin tidigare roll som idrottsminister. Han säger nu att han är redo att avgå. – Jag är redo att avgå när som helst om det gynnar någon och är nödvändigt, säger han enligt R-sport.

Ryssland är portad från OS och Internationella olympiska kommittén (IOK) har stängt av den förre idrottsministern Vitalij Mutko på livstid, på grund av avslöjandena om statsstödd och utbredd dopning i landet.

Nu säger Mutko, som förutom att han är vice premiärminister sedan i fjol också är ordförande i Rysslands fotbollsförbund och därmed ansvarig för VM-organisationen, att han kan avgå. Det är dock oklart vilken post han kan tänka sig att kliva av.

Liksom presidenten Vladimir Putin säger Mutko att den ryska regeringen inte kommer att stoppa ryska utövare som vill tävla under olympisk flagg i Pyeongchang.

– Regeringen stödjer de aktivas beslut och kommer att ge dem allt stöd till förberedelser, säger Mutko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer