Foto: BILDBYRÅNVisa alla (5)
Visa alla (5)

Nannskog: ”De saknar speeden”

Hedvigh Lindahl räddade en poäng åt Sverige i premiären mot Tyskland. SVT Sports expert Daniel Nannskog är inte helt nöjd efter matchen. – De har stora problem i anfallsspelet, där måste man bli bättre, säger han.

Sverige har haft svårt att göra mål inför EM. Någon lösning skymtades inte i premiären. De instick från mittfältet som Daniel Nannskog efterlyste eliminerades av tyskorna.

– I stället blev det med långa bollar på kanterna som det blev farligt, säger Nannskog och syftar på Stina Blackstenius och Lotta Schelins lägen i andra halvlek.

”Det är jag lite orolig för”

Det är inget segerrecept enligt Daniel Nannskog.

– De måste skapa från mittfältet i stället, men det går för långsamt. Det saknas speed på Dahlkvist och Seger. Det är jag lite orolig för, säger han.

Östberg: ”Den goa känslan gör jättemycket”

– För laget så tror jag att det viktigaste att vi har den här presentationen. Att man faktiskt har visat att våra defensiv klarar av den tyska offensiven. Det gör jättemycket att ta med sig den goa känslan, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Hon är enig med Nannskog om att det är dags att sätta anfallspelet.

– Just nu tror jag att man man måste fokusera på att ta den här gruppen med bra spel och få till sitt anfallspel, säger hon.

– Det är det viktigaste för Sverige, oavsett så måste man få ordning på det i kvartsfinalen.

EM
Tyskland logo

Tyskland

0 - 0

Sverige logo

Sverige

Rat Verlegh Stadion, Breda
Publik: 9500

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer