Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog om överkörningen: ”Klasskillnad” Foto: SVT/Bildbyrån

Nannskog: ”Det är klasskillnad”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike körde över Italien i den första halvleken i lagens möte i fotbolls-EM. Det stod 5-0 i paus efter bland annat ett hattrick av Grace Geyoro.

– Det här är ju en riktig klasskillnad, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Många trodde att matchen mellan Frankrike och Italien skulle bli en jämn historia. Men så blev det inte. Frankrike spelade ut Italien totalt i första halvlek och ledde med 5-0 i paus.

– Det här är ju en riktig klasskillnad. Italien försvarar sig normalt sett bra men inte i den här matchen. Men vi måste hylla Frankrikes anfallsspel med den briljans de har i sitt kantspel. Det är väldigt imponerande. Det är full hönsgård i Italien, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Även Nilla Fischer var kritisk mot det italienska försvarsspelet.

–Det är bra spelat av Frankrike men Italiens försvarsspel är under all kritik. Det får inte se ut såhär, jag hade varit fly förbannad om jag hade spelat, säger Fischer.

Matchen slutade 5–1 efter ett tröstmål av Italien i andra halvlek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.